Op zich blijft de economische impact voor Duitsland beperkt, alleszins toch op korte termijn. Rusland heeft eigenlijk meer te verliezen dan Duitsland zelf, uitgaande van de huidige economische situatie. Dat blijkt overduidelijk uit de grafiek van de export naar en van Rusland.

De uitvoer van goederen naar de eurozone vertegenwoordigt ongeveer 10% van het Russische BBP terwijl de uitvoer van goederen naar de BRIC-landen (waaronder dus ook Rusland) vertegenwoordigd minder dan 4% van het Duitse bruto binnenlands product.

Op zich blijft de economische impact voor Duitsland beperkt, alleszins toch op korte termijn. Rusland heeft eigenlijk meer te verliezen dan Duitsland zelf, uitgaande van de huidige economische situatie. Dat blijkt overduidelijk uit de grafiek van de export naar en van Rusland. De uitvoer van goederen naar de eurozone vertegenwoordigt ongeveer 10% van het Russische BBP terwijl de uitvoer van goederen naar de BRIC-landen (waaronder dus ook Rusland) vertegenwoordigd minder dan 4% van het Duitse bruto binnenlands product.