Komende maand starten de loonsonderhandelingen tussen de National Union of Mineworkers, de grootste mijnwerkersvakbond en de Chamber of Mines, die de mijnindustrie vertegenwoordigt.

De vakbonden lieten al weten dat ze voor een dubbelcijferige loonsverhoging zullen eisen. De timing hiervoor is verre van ideaal want de winsten staan bij de meeste mijnbouwers onder druk door de lagere edelmetaalprijzen. De lopende loonovereenkomsten eindigen op 30 juni.

Indien dan nog geen overeenstemming werd bereikt tussen vakbonden en directieleden dreigt nieuwe sociale onrust.

Komende maand starten de loonsonderhandelingen tussen de National Union of Mineworkers, de grootste mijnwerkersvakbond en de Chamber of Mines, die de mijnindustrie vertegenwoordigt. De vakbonden lieten al weten dat ze voor een dubbelcijferige loonsverhoging zullen eisen. De timing hiervoor is verre van ideaal want de winsten staan bij de meeste mijnbouwers onder druk door de lagere edelmetaalprijzen. De lopende loonovereenkomsten eindigen op 30 juni. Indien dan nog geen overeenstemming werd bereikt tussen vakbonden en directieleden dreigt nieuwe sociale onrust.