Wat er in Egypte gebeurt, is volgens McAlvany een evolutie die zich over langere termijn zal voltrekken. Het regime in het land is gedestabiliseerd en de huidige instabiliteit reikt veel verder dan de grenzen van Egypte zelf. Ook andere landen uit de regio worstelen met hetzelfde probleem.

McAlvany verwijst in dat verband naar Tunesië, Libië, Jemen en zelfs Saoedi-Arabië, om nog maar te zwijgen van het conflict Israël/Palestijnen. Hij vreest dat wanneer de situatie in Egypte niet stabiliseert de aanvoer van olie via het Suezkanaal in gevaar kan komen.

Wat er in Egypte gebeurt, is volgens McAlvany een evolutie die zich over langere termijn zal voltrekken. Het regime in het land is gedestabiliseerd en de huidige instabiliteit reikt veel verder dan de grenzen van Egypte zelf. Ook andere landen uit de regio worstelen met hetzelfde probleem. McAlvany verwijst in dat verband naar Tunesië, Libië, Jemen en zelfs Saoedi-Arabië, om nog maar te zwijgen van het conflict Israël/Palestijnen. Hij vreest dat wanneer de situatie in Egypte niet stabiliseert de aanvoer van olie via het Suezkanaal in gevaar kan komen.