De stemming op de markten sloeg echt om op donderdag toen Israël meldde dat ze een grondoffensief in de Gaza zou starten (nadat er eerder in de week door Egypte pogingen waren gedaan om Israël en Hamas tot elkaar te brengen).

Daarnaast ging het ongeluk met de Maleisische Boeing in Oost Oekraïne als een schok over de wereld en de financiële markten (vooral de Oost Europese aandelenmarkten).

Overigens waren de spanningen al opgelopen omdat het Westen eerder in de week de sancties tegen Rusland opvoerde, omdat pro-Russische separatisten een overeengekomen staakt het vuren niet respecteerden.

De stemming op de markten sloeg echt om op donderdag toen Israël meldde dat ze een grondoffensief in de Gaza zou starten (nadat er eerder in de week door Egypte pogingen waren gedaan om Israël en Hamas tot elkaar te brengen). Daarnaast ging het ongeluk met de Maleisische Boeing in Oost Oekraïne als een schok over de wereld en de financiële markten (vooral de Oost Europese aandelenmarkten). Overigens waren de spanningen al opgelopen omdat het Westen eerder in de week de sancties tegen Rusland opvoerde, omdat pro-Russische separatisten een overeengekomen staakt het vuren niet respecteerden.