De spanningen zijn de jongste weken wel wat geluwd, maar het is volgens Dexia niet uitgesloten dat nog andere landen bij hun partners zullen moeten aankloppen. Bovendien wordt vanaf midden 2013 meer duidelijkheid over de steunmechanismen

verwacht.

Een grotere slagkracht van die mechanismen of een verlaging van de financieringskosten volgens Dexia zijn mogelijke pistes. De Europese Raad zou tegen maart een beslissing nemen.

Hoe dan ook zal de aangevatte begrotingssanering in 2011 worden voortgezet, wat de opleving in de eurozone parten zal spelen. Ondanks de hogere voedingsprijzen heeft de ECB dus alle reden om haar rente laag te houden.

Als het schuldprobleem onder controle kan worden gehouden, zal het bbp in 2011 volgens Dexia waarschijnlijk met 1,6 % groeien, na 1,7 % in 2010.

De spanningen zijn de jongste weken wel wat geluwd, maar het is volgens Dexia niet uitgesloten dat nog andere landen bij hun partners zullen moeten aankloppen. Bovendien wordt vanaf midden 2013 meer duidelijkheid over de steunmechanismen verwacht. Een grotere slagkracht van die mechanismen of een verlaging van de financieringskosten volgens Dexia zijn mogelijke pistes. De Europese Raad zou tegen maart een beslissing nemen. Hoe dan ook zal de aangevatte begrotingssanering in 2011 worden voortgezet, wat de opleving in de eurozone parten zal spelen. Ondanks de hogere voedingsprijzen heeft de ECB dus alle reden om haar rente laag te houden. Als het schuldprobleem onder controle kan worden gehouden, zal het bbp in 2011 volgens Dexia waarschijnlijk met 1,6 % groeien, na 1,7 % in 2010.