Het cijfer was beter dan verwacht, want de consensus bij de analisten lag slechts op een groei met 1,10%. Guillaume Salomon, fixed income strategist bij TD Securities, maakt zorgen over de huidige evolutie.

Zijn nachtmerrie scenario is een sterke terugval van de economie in de periferie van de eurozone, hoofdzakelijk de Zuid-Europese landen. Duitsland, Frankrijk en de andere kernlanden zouden daarentegen sterk blijven groeien. De Franse economie groeide eveneens sterker dan verwacht.

Salomon is echter van mening dat op die manier de spanning tussen de kernlanden en de periferie onhoudbaar gaat worden, waardoor er opnieuw problemen de kop kunnen gaan opsteken. De macro-economische indicatoren gaan de komende weken zodoende met buitengewone aandacht worden bestudeerd.

Het cijfer was beter dan verwacht, want de consensus bij de analisten lag slechts op een groei met 1,10%. Guillaume Salomon, fixed income strategist bij TD Securities, maakt zorgen over de huidige evolutie. Zijn nachtmerrie scenario is een sterke terugval van de economie in de periferie van de eurozone, hoofdzakelijk de Zuid-Europese landen. Duitsland, Frankrijk en de andere kernlanden zouden daarentegen sterk blijven groeien. De Franse economie groeide eveneens sterker dan verwacht. Salomon is echter van mening dat op die manier de spanning tussen de kernlanden en de periferie onhoudbaar gaat worden, waardoor er opnieuw problemen de kop kunnen gaan opsteken. De macro-economische indicatoren gaan de komende weken zodoende met buitengewone aandacht worden bestudeerd.