Volgens die verklaring, die trouwens verkeerd geïnterpreteerd zou zijn, zal in juni een onderzoek gepubliceerd worden over de Griekse capaciteit om het hoofd te bieden aan zijn staatsschuld.

Hierdoor vrezen volgens Dexia de markten dat de Griekse staat op een hervorming van zijn schuld afstevent, indien de staatsschuld ondraaglijk wordt.

In deze context is het rendement van de Griekse leningen met een looptijd van tien jaar tot meer dan 16 % gestegen, wat nagenoeg 13 % meer is dan Duitse obligaties met eenzelfde looptijd en een record op dit vlak.

Nadat Portugal de Europese overheid om supranationale steun had gevraagd voor de vermindering van zijn begrotingstekort, dachten de beleggers dat deze spanningen de laatste uitlopers van de crisis van de Europese overheidsschulden waren.

Volgens die verklaring, die trouwens verkeerd geïnterpreteerd zou zijn, zal in juni een onderzoek gepubliceerd worden over de Griekse capaciteit om het hoofd te bieden aan zijn staatsschuld. Hierdoor vrezen volgens Dexia de markten dat de Griekse staat op een hervorming van zijn schuld afstevent, indien de staatsschuld ondraaglijk wordt. In deze context is het rendement van de Griekse leningen met een looptijd van tien jaar tot meer dan 16 % gestegen, wat nagenoeg 13 % meer is dan Duitse obligaties met eenzelfde looptijd en een record op dit vlak. Nadat Portugal de Europese overheid om supranationale steun had gevraagd voor de vermindering van zijn begrotingstekort, dachten de beleggers dat deze spanningen de laatste uitlopers van de crisis van de Europese overheidsschulden waren.