We zijn nog minder dan twee maanden verwijderd van de Duitse presidentsverkiezingen en die verkiezingen kunnen van doorslaggevend belang zijn voor de Europese toekomst. De vraag is namelijk of Angela Merkel haar meerderheid zal kunnen behouden.

In dat geval zal Duitsland zich volop achter Europa blijven plaatsen. In geval van een politieke aardverschuiving - de kansen op zo'n scenario zijn echter relatief klein - kunnen de kaarten echter heel anders geschud komen te liggen. Voor Europa breken een paar belangrijke weken aan.

We zijn nog minder dan twee maanden verwijderd van de Duitse presidentsverkiezingen en die verkiezingen kunnen van doorslaggevend belang zijn voor de Europese toekomst. De vraag is namelijk of Angela Merkel haar meerderheid zal kunnen behouden. In dat geval zal Duitsland zich volop achter Europa blijven plaatsen. In geval van een politieke aardverschuiving - de kansen op zo'n scenario zijn echter relatief klein - kunnen de kaarten echter heel anders geschud komen te liggen. Voor Europa breken een paar belangrijke weken aan.