De kostprijs om zich in te dekken tegen het over kop gaan van bedrijven is teruggevallen tot het laagste niveau in meer dan zes weken.

Bovendien vervijfvoudigde de verkoop van U.S. investment-grade bond. De markten hebben er steeds meer vertrouwen in dat Griekenland het zal redden.

De Markit CDX North America Investment-Grade Index, de index die wordt gelinkt aan credit swaps op 125 bedrijven, daalde vorige week tot 85,40 punten. Dat was het laagste niveau sinds 20 januari. Ook een gelijkaardige Asia-Pacific index voor credit-default swaps daalde sterk.

Goldman Sachs begeleidde vorige week 34,50 miljard dollar aan emissies van bedrijfsobligaties, tegenover 6,80 miljard dollar de week voordien. Vooral het feit dat Griekenland er in is geslaagd om voor een bedrag van 5 miljard dollar aan overheidsobligaties te plaatsen, heeft het vertrouwen op de financiële markten doen toenemen.

Afgelopen weekend verklaarde de Franse president Sarkozy nog dat de eurozone klaar is om Griekenland ter hulp te snellen wanneer dat nodig zou zijn. Daarmee lijkt de Griekse crisis voorlopig achter de rug te zijn.

De kostprijs om zich in te dekken tegen het over kop gaan van bedrijven is teruggevallen tot het laagste niveau in meer dan zes weken. Bovendien vervijfvoudigde de verkoop van U.S. investment-grade bond. De markten hebben er steeds meer vertrouwen in dat Griekenland het zal redden. De Markit CDX North America Investment-Grade Index, de index die wordt gelinkt aan credit swaps op 125 bedrijven, daalde vorige week tot 85,40 punten. Dat was het laagste niveau sinds 20 januari. Ook een gelijkaardige Asia-Pacific index voor credit-default swaps daalde sterk. Goldman Sachs begeleidde vorige week 34,50 miljard dollar aan emissies van bedrijfsobligaties, tegenover 6,80 miljard dollar de week voordien. Vooral het feit dat Griekenland er in is geslaagd om voor een bedrag van 5 miljard dollar aan overheidsobligaties te plaatsen, heeft het vertrouwen op de financiële markten doen toenemen. Afgelopen weekend verklaarde de Franse president Sarkozy nog dat de eurozone klaar is om Griekenland ter hulp te snellen wanneer dat nodig zou zijn. Daarmee lijkt de Griekse crisis voorlopig achter de rug te zijn.