De spread tussen Brent crude oil, de standaard wereldwijd in de olieprijs, en West Texas Intermediate crude oil, de variëteit die als standaard geldt in de Verenigde Staten, is echter al fors opgelopen tot bijna 25 dollar per vat. Dat is de hoogste spread die in het voorbije jaar werd opgetekend.

Bovendien ligt die spread niet zo ver onder het recordniveau dat ooit werd opgetekend. Brent is in prijs gestegen, West Texas Intermediate in prijs gedaald. Bij Stifel Nicolaus wijt strateeg Dave Lutz de daling van de WTI-prijs aan het aflopen van het spotcontract.

De spread tussen Brent crude oil, de standaard wereldwijd in de olieprijs, en West Texas Intermediate crude oil, de variëteit die als standaard geldt in de Verenigde Staten, is echter al fors opgelopen tot bijna 25 dollar per vat. Dat is de hoogste spread die in het voorbije jaar werd opgetekend. Bovendien ligt die spread niet zo ver onder het recordniveau dat ooit werd opgetekend. Brent is in prijs gestegen, West Texas Intermediate in prijs gedaald. Bij Stifel Nicolaus wijt strateeg Dave Lutz de daling van de WTI-prijs aan het aflopen van het spotcontract.