Meer spanning in het Midden-Oosten joeg de olieprijs vanmorgen opnieuw op. De Verenigde Naties stemden in met een luchtverbod boven Libië, waarbij zelfs Rusland niet tegenstemde.

Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 103,66 dollar voor een vat US Crude betaald, of 2,24 dollar meer dan het slotniveau van gisteren in New York.

Yingxi Yu, commodities analist bij Barclays Capital in Singapore, is van mening dat de factor Midden-Oosten momenteel opnieuw de overhand krijgt. Daar dreigt de situatie verder uit de hand te lopen.

Meer spanning in het Midden-Oosten joeg de olieprijs vanmorgen opnieuw op. De Verenigde Naties stemden in met een luchtverbod boven Libië, waarbij zelfs Rusland niet tegenstemde. Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 103,66 dollar voor een vat US Crude betaald, of 2,24 dollar meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Yingxi Yu, commodities analist bij Barclays Capital in Singapore, is van mening dat de factor Midden-Oosten momenteel opnieuw de overhand krijgt. Daar dreigt de situatie verder uit de hand te lopen.