Eigenlijk weet iedereen dat dit niet waar is. Spanje is aan het bloeden en die bloedingen zijn nog maar pas begonnen. De combinatie van wankele banken, armlastige deelregio's, een recessie die steeds erger wordt en een onhoudbare overheidsschuld doen het land langzaam maar zeker de das om.

Geheime onderhandelingen over nieuw reddingsplan

De Spaanse minister van financiën Luis de Guindos beseft waarschijnlijk de ernst van de situatie, volgens nog onbevestigde geruchten is hij onderhandelingen gestart over een nieuw reddingsplan, ditmaal voor Spanje zelf bedoeld. Hij zou daarover al gepraat hebben met zijn Duitse tegenhanger Wolfgang Schauble.

Spanje onderhandelt over een reddingplan van 300 miljard euro, zo menen doorgaans goed ingelichte bronnen te weten. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn alvorens Spanje met de billen bloot gaat en moet toegeven dat het inderdaad (dringend) hulp nodig heeft.

Eigenlijk weet iedereen dat dit niet waar is. Spanje is aan het bloeden en die bloedingen zijn nog maar pas begonnen. De combinatie van wankele banken, armlastige deelregio's, een recessie die steeds erger wordt en een onhoudbare overheidsschuld doen het land langzaam maar zeker de das om. Geheime onderhandelingen over nieuw reddingsplan De Spaanse minister van financiën Luis de Guindos beseft waarschijnlijk de ernst van de situatie, volgens nog onbevestigde geruchten is hij onderhandelingen gestart over een nieuw reddingsplan, ditmaal voor Spanje zelf bedoeld. Hij zou daarover al gepraat hebben met zijn Duitse tegenhanger Wolfgang Schauble. Spanje onderhandelt over een reddingplan van 300 miljard euro, zo menen doorgaans goed ingelichte bronnen te weten. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn alvorens Spanje met de billen bloot gaat en moet toegeven dat het inderdaad (dringend) hulp nodig heeft.