Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, zoals blijkt uit de evolutie van de consumentenprijzen. Die zijn in augustus ten opzichte van het jaar voordien namelijk met 0,50% gedaald. Dat is de sterkste daling sinds oktober 2009, toen de crisis op haar hoogtepunt was.

Spanje ziet het deflatiegevaar nu recht in de ogen. Timo del Carpio, econoom bij RBC Capital Markets in Londen, vreest dat de Spaanse economie niet zal herstellen wanneer de Europese economie in haar geheel niet herstelt. Met name de export moet aan snelheid winnen.

Maar niet alles is rozengeur en maneschijn, zoals blijkt uit de evolutie van de consumentenprijzen. Die zijn in augustus ten opzichte van het jaar voordien namelijk met 0,50% gedaald. Dat is de sterkste daling sinds oktober 2009, toen de crisis op haar hoogtepunt was. Spanje ziet het deflatiegevaar nu recht in de ogen. Timo del Carpio, econoom bij RBC Capital Markets in Londen, vreest dat de Spaanse economie niet zal herstellen wanneer de Europese economie in haar geheel niet herstelt. Met name de export moet aan snelheid winnen.