De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak destijds de legendarische woorden dat Cyprus een 'template' was, een blauwdruk voor wat er in de toekomst zou gebeuren als er een land in moeilijkheden zou komen. Wat tot dusver niet is gebeurd.

Maar het aanslaan van het spaargeld is toch dichterbij dan we we zelf denken. De Spaans minister van Economie Luis De Guindos moest toegeven dat zijn land de regels heeft gewijzigd in die zin dat nu een 'belasting' op spaargeld kan geheven worden, iets wat voordien niet mogelijk was.

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak destijds de legendarische woorden dat Cyprus een 'template' was, een blauwdruk voor wat er in de toekomst zou gebeuren als er een land in moeilijkheden zou komen. Wat tot dusver niet is gebeurd. Maar het aanslaan van het spaargeld is toch dichterbij dan we we zelf denken. De Spaans minister van Economie Luis De Guindos moest toegeven dat zijn land de regels heeft gewijzigd in die zin dat nu een 'belasting' op spaargeld kan geheven worden, iets wat voordien niet mogelijk was.