De reductie van het begrotingstekort wordt met twee jaar vertraagd vanwege de steil opgelopen werkloosheidsgraad. Nog meer besparen zou de werkloosheid alleen nog maar doen toenemen. Dat betekent dat Spanje slechts in 2016 de beoogde doelstellingen wil bereiken.

Vraag is of dat ook zal lukken, want de rampzalige toestand waarin de economie zich bevindt brengt mee dat het realiseren van de begrotingsobjectieven nog moeilijker wordt. Rajoy beseft maar al te goed dat zijn land nog een paar moeilijke jaren voor de boeg heeft.

De reductie van het begrotingstekort wordt met twee jaar vertraagd vanwege de steil opgelopen werkloosheidsgraad. Nog meer besparen zou de werkloosheid alleen nog maar doen toenemen. Dat betekent dat Spanje slechts in 2016 de beoogde doelstellingen wil bereiken. Vraag is of dat ook zal lukken, want de rampzalige toestand waarin de economie zich bevindt brengt mee dat het realiseren van de begrotingsobjectieven nog moeilijker wordt. Rajoy beseft maar al te goed dat zijn land nog een paar moeilijke jaren voor de boeg heeft.