Maar ook de Spanjaarden zelf gaan, al dan niet gedwongen, hun heil elders zoeken. Vorig jaar is de Spaanse bevolking voor het eerst gedaald sinds er vanaf de jaren 90 statistieken werden bijgehouden. Landen als Canada zijn populaire bestemmingen voor jonge Spanjaarden.

Een verbetering zit er op korte of zelfs op middellange termijn niet in. Spanje zal ten vroegst in 2017 uit recessie raken, zowel volgend jaar als in 2015 en 2016 zal de economie blijven krimpen. Het IMF houdt voor dit jaar rekening met een krimp van de economie met 1,50%.

Maar ook de Spanjaarden zelf gaan, al dan niet gedwongen, hun heil elders zoeken. Vorig jaar is de Spaanse bevolking voor het eerst gedaald sinds er vanaf de jaren 90 statistieken werden bijgehouden. Landen als Canada zijn populaire bestemmingen voor jonge Spanjaarden. Een verbetering zit er op korte of zelfs op middellange termijn niet in. Spanje zal ten vroegst in 2017 uit recessie raken, zowel volgend jaar als in 2015 en 2016 zal de economie blijven krimpen. Het IMF houdt voor dit jaar rekening met een krimp van de economie met 1,50%.