De BEL 20 zakt eveneens verder weg in het rood, ook de belangrijkste Brusselse beursindex moet bijna anderhalf procent prijsgeven. KBC blijft de sterktste daler binnen de BEL 20, maar ook Nyrstar en (opnieuw) GdF Suez liggen vanmorgen zwak op koers.

Premier Mariano Rajoy verklaarde dat Spanje slechts om hulp zal vragen wanneer de rente op de 10-jarige staatsobligatie te lang te hoog blijft. Aan de Wall Street Journal verklaarde Rajoy er niet 100% zeker van te zijn dat zijn land effectief om hulp zal vragen.

OIM plc meldt 12% hogere netto winst over eerste 6 maanden 2012

Ondanks de aanhoudende recessie heeft OIM plc in de eerste 6 maanden van 2012 zijn treefcijfers kunnen behalen. Het bedrijf is verheugd dat MySPARTA (49,3% eigendom) na jaren niet actief te zijn geweest, een nieuwe bedrijvigheid is gestart.

De daaruit voortvloeiende hogere aandelenkoers leidde tot een winst van € 200.000 euro voor OIM plc. De managers van OIM plc hebben goede hoop dat de activiteit van MySPARTA zal toenemen.

Dochteronderneming Fleischhauer van OIM plc laat een sterke bedrijfsontwikkeling en verder toenemende winst zien. Volgens nog niet aan een audit ontworpen resultaatcijfers bedraagt de EBIT € 1.042.000 (ter vergelijking: eerste 6 maanden van 2011: € 965.000).

Voor de tweede helft van het jaar verwacht het management dat Fleischhauer meer winst zal boeken dan vorig jaar. De orderportefeuille ziet er uiterst veelbelovend uit.

De directie van OIM plc verwacht zijn doelstelling van 25% winststijging voor dit jaar geconsolideerd te zien.

De BEL 20 zakt eveneens verder weg in het rood, ook de belangrijkste Brusselse beursindex moet bijna anderhalf procent prijsgeven. KBC blijft de sterktste daler binnen de BEL 20, maar ook Nyrstar en (opnieuw) GdF Suez liggen vanmorgen zwak op koers. Premier Mariano Rajoy verklaarde dat Spanje slechts om hulp zal vragen wanneer de rente op de 10-jarige staatsobligatie te lang te hoog blijft. Aan de Wall Street Journal verklaarde Rajoy er niet 100% zeker van te zijn dat zijn land effectief om hulp zal vragen.OIM plc meldt 12% hogere netto winst over eerste 6 maanden 2012 Ondanks de aanhoudende recessie heeft OIM plc in de eerste 6 maanden van 2012 zijn treefcijfers kunnen behalen. Het bedrijf is verheugd dat MySPARTA (49,3% eigendom) na jaren niet actief te zijn geweest, een nieuwe bedrijvigheid is gestart. De daaruit voortvloeiende hogere aandelenkoers leidde tot een winst van € 200.000 euro voor OIM plc. De managers van OIM plc hebben goede hoop dat de activiteit van MySPARTA zal toenemen. Dochteronderneming Fleischhauer van OIM plc laat een sterke bedrijfsontwikkeling en verder toenemende winst zien. Volgens nog niet aan een audit ontworpen resultaatcijfers bedraagt de EBIT € 1.042.000 (ter vergelijking: eerste 6 maanden van 2011: € 965.000). Voor de tweede helft van het jaar verwacht het management dat Fleischhauer meer winst zal boeken dan vorig jaar. De orderportefeuille ziet er uiterst veelbelovend uit. De directie van OIM plc verwacht zijn doelstelling van 25% winststijging voor dit jaar geconsolideerd te zien.