In de laatste 10 dagen van die maand moet het land een groot bedrag aan staatsobligaties ophalen en dat dreigt in de huidige omstandigheden een quasi onmogelijke opgave te worden. De vraag lijkt alleen nog te zijn hoeveel geld Spanje aan steun nodig zal hebben.

Jim O'Neill is niet zo pessimistisch

Spanje zal mogelijk geen volledig steunprogramma nodig hebben, maar slechts een gedeetelijk. Dat is alleszins de mening van Jim O'Neill, chairman van Goldman Sachs Asset Management en algemeen erkend als één van de beste economen in de wereld.

Spanje is in de ogen van O'Neill het slachtoffer van de marktomstandigheden. De besmetting vanuit Griekenland is het land pijn beginnen te doen. Mogelijk zal een reddingsplan voor de Spaanse banken volstaan, op voorwaarde dat dit rust op de obligatiemarkten doet terugkeren.

In de laatste 10 dagen van die maand moet het land een groot bedrag aan staatsobligaties ophalen en dat dreigt in de huidige omstandigheden een quasi onmogelijke opgave te worden. De vraag lijkt alleen nog te zijn hoeveel geld Spanje aan steun nodig zal hebben. Jim O'Neill is niet zo pessimistisch Spanje zal mogelijk geen volledig steunprogramma nodig hebben, maar slechts een gedeetelijk. Dat is alleszins de mening van Jim O'Neill, chairman van Goldman Sachs Asset Management en algemeen erkend als één van de beste economen in de wereld. Spanje is in de ogen van O'Neill het slachtoffer van de marktomstandigheden. De besmetting vanuit Griekenland is het land pijn beginnen te doen. Mogelijk zal een reddingsplan voor de Spaanse banken volstaan, op voorwaarde dat dit rust op de obligatiemarkten doet terugkeren.