Later dit jaar komt de Spaanse overheid opnieuw met emissies, maar voorlopig is voor de maand juli aan de financiële behoeften voldaan.

Het gemiddeld rendement op de obligaties bedroeg 5,116%, tegenover 4,434% bij de vorige veiling van staatsobligaties met een looptijd van 15 jaar op 22 april.

De vraag overtrof het aanbod met de factor 2,57, tegenover een bid-to-cover ratio van 1,79 in april. Zoals gewoonlijk in Spanje het geval is, startte de veiling aarzelend om vervolgens op volle toeren te komen en succesvol te worden afgesloten.

Gianluca Salford, fixed-income strateeg bij JP Morgan in Londen, zag het sentiment in de afgelopen weken verbeteren. Er werd met angst en beven uitgekeken naar de juli-veiling, maar die verliep zonder één enkel probleem. Het einde van de wereld is dus zeker niet in zicht.

Later dit jaar komt de Spaanse overheid opnieuw met emissies, maar voorlopig is voor de maand juli aan de financiële behoeften voldaan. Het gemiddeld rendement op de obligaties bedroeg 5,116%, tegenover 4,434% bij de vorige veiling van staatsobligaties met een looptijd van 15 jaar op 22 april. De vraag overtrof het aanbod met de factor 2,57, tegenover een bid-to-cover ratio van 1,79 in april. Zoals gewoonlijk in Spanje het geval is, startte de veiling aarzelend om vervolgens op volle toeren te komen en succesvol te worden afgesloten. Gianluca Salford, fixed-income strateeg bij JP Morgan in Londen, zag het sentiment in de afgelopen weken verbeteren. Er werd met angst en beven uitgekeken naar de juli-veiling, maar die verliep zonder één enkel probleem. Het einde van de wereld is dus zeker niet in zicht.