Volgens Das hebben alle plannen omtrent de herkapitalisering van de banken en de autonome regio's.

Het probleem is dat de beleggers stilaan begrepen hebben dat Spanje een ondraagbare schuldenlast met zich meetilt. Dat begrip zal in de weken en maanden alleen nog maar in kracht winnen.

Trop is te veel

Momenteel is de Spaanse schuldengraad nog enigszins draaglijk, maar daar gaat verandering in komen. Uiteindelijk gaat het land toch onder de schulden bezwijken, waardoor uiteindelijk toch de vraag om hulp zal moeten komen.

Of er voldoende geld kan worden gevonden om Spanje te redden, moet nog worden afgewacht.

Wanneer Griekenland de eurozone verlaat, kan dit het proces in Spanje versnellen. Maar ook zonder een Griekse exit stevent Spanje vroeg of laat op een bailout af.

De huidige situatie is gewoon niet houdbaar, het land dreigt weg te zinken onder het gewicht van een onhoudbare schuldenberg.

Volgens Das hebben alle plannen omtrent de herkapitalisering van de banken en de autonome regio's. Het probleem is dat de beleggers stilaan begrepen hebben dat Spanje een ondraagbare schuldenlast met zich meetilt. Dat begrip zal in de weken en maanden alleen nog maar in kracht winnen. Trop is te veel Momenteel is de Spaanse schuldengraad nog enigszins draaglijk, maar daar gaat verandering in komen. Uiteindelijk gaat het land toch onder de schulden bezwijken, waardoor uiteindelijk toch de vraag om hulp zal moeten komen. Of er voldoende geld kan worden gevonden om Spanje te redden, moet nog worden afgewacht. Wanneer Griekenland de eurozone verlaat, kan dit het proces in Spanje versnellen. Maar ook zonder een Griekse exit stevent Spanje vroeg of laat op een bailout af. De huidige situatie is gewoon niet houdbaar, het land dreigt weg te zinken onder het gewicht van een onhoudbare schuldenberg.