Inmiddels heeft de Spaanse premier Mariano Rajoy al gesproken met de Duitse kanselier Angela Merkel. Tijdens die gesprekken is het reddinsplan ongetwijfeld ter sprake gekomen, maar of de vraag of Spanje aan speciale voorwaarden moet voldoen wenste Rajoy niet te antwoorden.

Spanje zal onvermijdelijk om hulp moeten vragen

Nouriel Roubini, de oprichter van RGE Monitor, is van mening dat het onvermijdelijk is dat Spanje om hulp zal vragen. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens dat zal gebeuren.

Spanje zal echter maar schoorvoetend over de brug komen, want het wil in de mate van het mogelijk strenge voorwaarden ontwijken.

Toch zal Spanje er niet in slagen om een onvoorwaardelijk steunplan te krijgen, aldus Roubini. Meer zelfs, het land komt eigenlijk niet in aanmerking voor steun. De voorwaarden die de ECB formuleerde, zijn volgens de Amerikaanse professor nog altijd veel te genereus.

Inmiddels heeft de Spaanse premier Mariano Rajoy al gesproken met de Duitse kanselier Angela Merkel. Tijdens die gesprekken is het reddinsplan ongetwijfeld ter sprake gekomen, maar of de vraag of Spanje aan speciale voorwaarden moet voldoen wenste Rajoy niet te antwoorden.Spanje zal onvermijdelijk om hulp moeten vragen Nouriel Roubini, de oprichter van RGE Monitor, is van mening dat het onvermijdelijk is dat Spanje om hulp zal vragen. Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens dat zal gebeuren. Spanje zal echter maar schoorvoetend over de brug komen, want het wil in de mate van het mogelijk strenge voorwaarden ontwijken. Toch zal Spanje er niet in slagen om een onvoorwaardelijk steunplan te krijgen, aldus Roubini. Meer zelfs, het land komt eigenlijk niet in aanmerking voor steun. De voorwaarden die de ECB formuleerde, zijn volgens de Amerikaanse professor nog altijd veel te genereus.