Catalonië, dat op zijn eentje goed is voor ongeveer een vijfde van het Spaans BBP, is sinds maart van de obligatiemarkten uitgesloten. Het extra rendement dat deze deelstaat ten opzichte van de nationale obligaties is meer liefst verdrievoudigd.

Galicia moest anderzijds de terugbetaling van obligaties aan de centrale maand vorige maand bevriezen. De regio Madrid stelde anderzijds de plaatsing van een obligatie uit.

Voor de kredietcrisis in 2007 startte, betaalden de Spaanse deelstaten evenveel als de nationale overheid, maar daar is dus verandering in gekomen. De regio's spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van de Spaanse overheidsschulden.

Olaf Penninga van Robeco Group is van mening dat de problemen met de regio's de focus weer kunnen leggen op de Spaanse overheidsschulden. Volgens Penninga was de rally die we in juli zagen bij de Spaanse overheidsobligaties enigszins overdreven.

Catalonië, dat op zijn eentje goed is voor ongeveer een vijfde van het Spaans BBP, is sinds maart van de obligatiemarkten uitgesloten. Het extra rendement dat deze deelstaat ten opzichte van de nationale obligaties is meer liefst verdrievoudigd. Galicia moest anderzijds de terugbetaling van obligaties aan de centrale maand vorige maand bevriezen. De regio Madrid stelde anderzijds de plaatsing van een obligatie uit. Voor de kredietcrisis in 2007 startte, betaalden de Spaanse deelstaten evenveel als de nationale overheid, maar daar is dus verandering in gekomen. De regio's spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van de Spaanse overheidsschulden. Olaf Penninga van Robeco Group is van mening dat de problemen met de regio's de focus weer kunnen leggen op de Spaanse overheidsschulden. Volgens Penninga was de rally die we in juli zagen bij de Spaanse overheidsobligaties enigszins overdreven.