De Spaanse werkloosheid is vorige maand opgelopen tot meer dan 27%, waarbij de stijging nog erger was dan de al pessimistische verwachtingen van de analisten. De doorgevoerde besparingsmaatregelen kerven dus diep in het vlees van de Spanjaarden.

Vooral de jeugdwerkloosheid neemt onrustwekkende proporties aan, alleen Griekenland scoort op dat vlak nog slechter. Daarom is het des te opvallend dat de Spaanse obligatierente is teruggevallen tot minder dan 4,50%. Er is dus een duidelijk verschil tussen de economische en de financiële realiteit.

De Spaanse werkloosheid is vorige maand opgelopen tot meer dan 27%, waarbij de stijging nog erger was dan de al pessimistische verwachtingen van de analisten. De doorgevoerde besparingsmaatregelen kerven dus diep in het vlees van de Spanjaarden. Vooral de jeugdwerkloosheid neemt onrustwekkende proporties aan, alleen Griekenland scoort op dat vlak nog slechter. Daarom is het des te opvallend dat de Spaanse obligatierente is teruggevallen tot minder dan 4,50%. Er is dus een duidelijk verschil tussen de economische en de financiële realiteit.