De spaarbanken of Caja's zullen meteen aan de tests onderworpen worden en wie geld nodig heeft zal dit op de markt moeten gaan halen. Lukt dit niet, dan krijgen ze hulp van de staatsbank FROB.

Spanje wordt geconfronteerd met een stijging van de financieringskosten en wil de financiële markten kost wat kost overtuigen van zijn solvabiliteit en van het feit dat het financieel systeem van het land geen gevaar vormt voor de overheid.

Hector Martinez, bankenanalist bij Mirabaud Finanzas in Madrid, is van mening dat alles wat de transparantie kan verhogen als een positief gegeven mag worden geïnterpreteerd. Spectaculaire resultaten verwacht hij evenwel niet.

De spaarbanken of Caja's zullen meteen aan de tests onderworpen worden en wie geld nodig heeft zal dit op de markt moeten gaan halen. Lukt dit niet, dan krijgen ze hulp van de staatsbank FROB. Spanje wordt geconfronteerd met een stijging van de financieringskosten en wil de financiële markten kost wat kost overtuigen van zijn solvabiliteit en van het feit dat het financieel systeem van het land geen gevaar vormt voor de overheid. Hector Martinez, bankenanalist bij Mirabaud Finanzas in Madrid, is van mening dat alles wat de transparantie kan verhogen als een positief gegeven mag worden geïnterpreteerd. Spectaculaire resultaten verwacht hij evenwel niet.