In Madrid ging de IBEX 35 vlot 2% hoger nadat de regering aankondigde dat er een akkoord was bereikt voor de oprichting van een 'bad bank'.

Daarmee hoopt Madrid de problemen in de banksector bij de wortel aan te pakken. Bedoeling is om uiteindelijk de kredietverstrekking weer op gang te krijgen.

Bekaert kondigt oprichting van de joint venture met Southern Steel aan

Bekaert, wereldwijd technologisch en marktleider in getrokken staaldraadproducten en geavanceerde deklagen, kondigde onlangs de succesvolle afronding aan van de overeenkomst met oprichting van een joint venture waarin Bekaert 55% van de aandelen bezit en Southern Steel Berhad (SSB), een vooraanstaande Maleisische staalgroep, 45%.

Zoals meegedeeld op 9 mei 2012 behelst deze overeenkomst de inbreng van de belangen van SSB in de Maleisische draadactiviteiten in Shah Alam en Ipoh, terwijl Bekaert de verzinkte draadactiviteiten in Karawang, Indonesië, inbrengt. De joint venture activiteiten zijn gericht op klanten in de Zuidoost-Aziatische groeimarkten.

De joint venture met maatschappelijke zetel in Singapore kreeg de naam Bekaert Southern Wire Pte Ltd. De resultaten worden vanaf 1 september 2012 opgenomen in Bekaerts geconsolideerde resultatenrekening.

In Madrid ging de IBEX 35 vlot 2% hoger nadat de regering aankondigde dat er een akkoord was bereikt voor de oprichting van een 'bad bank'. Daarmee hoopt Madrid de problemen in de banksector bij de wortel aan te pakken. Bedoeling is om uiteindelijk de kredietverstrekking weer op gang te krijgen. Bekaert kondigt oprichting van de joint venture met Southern Steel aan Bekaert, wereldwijd technologisch en marktleider in getrokken staaldraadproducten en geavanceerde deklagen, kondigde onlangs de succesvolle afronding aan van de overeenkomst met oprichting van een joint venture waarin Bekaert 55% van de aandelen bezit en Southern Steel Berhad (SSB), een vooraanstaande Maleisische staalgroep, 45%. Zoals meegedeeld op 9 mei 2012 behelst deze overeenkomst de inbreng van de belangen van SSB in de Maleisische draadactiviteiten in Shah Alam en Ipoh, terwijl Bekaert de verzinkte draadactiviteiten in Karawang, Indonesië, inbrengt. De joint venture activiteiten zijn gericht op klanten in de Zuidoost-Aziatische groeimarkten. De joint venture met maatschappelijke zetel in Singapore kreeg de naam Bekaert Southern Wire Pte Ltd. De resultaten worden vanaf 1 september 2012 opgenomen in Bekaerts geconsolideerde resultatenrekening.