De overheid is bereid om miljarden euro in de spaarbanken te investeren. In ruil zouden die moeten beloven meer openheid te verschaffen over hun kredietverstrekking.

Het bericht stond vanmorgen te lezen in de Wall Street Journal, maar werd nog niet officieel bevestigd. Om de kapitaalinjectie in de spaarbanken zou Spanje binnenkort naar markt te komen.

In de komende dagen zou het land 3 miljard euro willen gaan ophalen via de emissie van staatsobligaties. In een volgende fase zou volgens de krant het ophalen van tot 30 miljard euro gepland zijn.

De overheid is bereid om miljarden euro in de spaarbanken te investeren. In ruil zouden die moeten beloven meer openheid te verschaffen over hun kredietverstrekking. Het bericht stond vanmorgen te lezen in de Wall Street Journal, maar werd nog niet officieel bevestigd. Om de kapitaalinjectie in de spaarbanken zou Spanje binnenkort naar markt te komen. In de komende dagen zou het land 3 miljard euro willen gaan ophalen via de emissie van staatsobligaties. In een volgende fase zou volgens de krant het ophalen van tot 30 miljard euro gepland zijn.