Hetzelfde geldt voor de BEL 20, die op zijn beurt eveneens dicht bij huis bleef. De industrials maakten als sector een goede beurt, terwijl anderzijds ook KBC een deel van de gisteren geleden verliezen kon ophalen. Op de valutamarkten maakte de euro per saldo ongeveer pas op de plaats.

Alle aandacht was uiteraard gericht op Spanje, waar vandaag de begroting werd voorgesteld. Premier Mariano Rajoy verklaarde dat het de bedoeling is om meer de klemtoon te liggen op besparen dan op het verhogen van de belastingen. In de komende zes maanden wil de Spaanse regering 43 wetten stemmen die de economie moeten hervormen.

DSM brengt target 2013 naar onderkant van de bandbreedte

DSM heeft vanmorgen de doelstelling voor 2013, een EBITDA van Eur 1,4 tot 1,6 mrd, verlaagd naar de onderkant van de range. DSM stelt nu dat de EBITDA in 2013 zal groeien naar circa Eur 1,4 mrd.

Ook de doelstelling van een Return on Capital (ROCE) van meer dan 15% wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet meer herhaald.

Deze doelstellingen stammen uit het originele plan van 2010 'driving focused growth'. Gezien de verslechterende economische ontwikkelingen en vooral de wat zwakke cijfers over het afgelopen tweede kwartaal houdt de markt er al lang rekening mee dat deze doelstellingen moeilijk vielen te realiseren. Dat verklaart ook de milde koersreactie op het nieuws.

DSM herhaalt wel de verwachting voor 2012 die in het tweede kwartaal werd gegeven. Het concern zal in de presentaties onder andere ingaan op het Profit Improvement Program, dat een kostenreductie van Eur 150 mln zal genereren in 2014.

Verder stelt DSM dat de doelstelling voor 2015, organische groei van 5 tot 7%, op koers ligt. Deze doelstelling voor 2015 heeft alleen betrekking op de omzet.

Hetzelfde geldt voor de BEL 20, die op zijn beurt eveneens dicht bij huis bleef. De industrials maakten als sector een goede beurt, terwijl anderzijds ook KBC een deel van de gisteren geleden verliezen kon ophalen. Op de valutamarkten maakte de euro per saldo ongeveer pas op de plaats. Alle aandacht was uiteraard gericht op Spanje, waar vandaag de begroting werd voorgesteld. Premier Mariano Rajoy verklaarde dat het de bedoeling is om meer de klemtoon te liggen op besparen dan op het verhogen van de belastingen. In de komende zes maanden wil de Spaanse regering 43 wetten stemmen die de economie moeten hervormen. DSM brengt target 2013 naar onderkant van de bandbreedteDSM heeft vanmorgen de doelstelling voor 2013, een EBITDA van Eur 1,4 tot 1,6 mrd, verlaagd naar de onderkant van de range. DSM stelt nu dat de EBITDA in 2013 zal groeien naar circa Eur 1,4 mrd. Ook de doelstelling van een Return on Capital (ROCE) van meer dan 15% wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet meer herhaald. Deze doelstellingen stammen uit het originele plan van 2010 'driving focused growth'. Gezien de verslechterende economische ontwikkelingen en vooral de wat zwakke cijfers over het afgelopen tweede kwartaal houdt de markt er al lang rekening mee dat deze doelstellingen moeilijk vielen te realiseren. Dat verklaart ook de milde koersreactie op het nieuws. DSM herhaalt wel de verwachting voor 2012 die in het tweede kwartaal werd gegeven. Het concern zal in de presentaties onder andere ingaan op het Profit Improvement Program, dat een kostenreductie van Eur 150 mln zal genereren in 2014.Verder stelt DSM dat de doelstelling voor 2015, organische groei van 5 tot 7%, op koers ligt. Deze doelstelling voor 2015 heeft alleen betrekking op de omzet.