Economieminister Elena Salgado bereidt een aantal maatregelen voor die het mogelijk maken om minder geld te moeten ophalen. De minister mikt nog op een bedrag van 30 tot 31 miljard euro.

Eerder werd de behoefte van Spanje op ongeveer 45 miljard euro geraamd. Salgado mikt op een opbrengst van 15 miljard euro via de verkoop van een aantal staatsactiva.

Daarbij wordt onder andere gedacht aan luchthavens, de staatsloterij enzovoort. De regering heeft al aangekondigd dat er in de werkloosheidsuitkeringen gesnoeid zal worden en dat de belastingen voor kleinere bedrijven zal worden verlaagd. Op die manier kan de economische groei aangezwengeld worden.

Economieminister Elena Salgado bereidt een aantal maatregelen voor die het mogelijk maken om minder geld te moeten ophalen. De minister mikt nog op een bedrag van 30 tot 31 miljard euro. Eerder werd de behoefte van Spanje op ongeveer 45 miljard euro geraamd. Salgado mikt op een opbrengst van 15 miljard euro via de verkoop van een aantal staatsactiva. Daarbij wordt onder andere gedacht aan luchthavens, de staatsloterij enzovoort. De regering heeft al aangekondigd dat er in de werkloosheidsuitkeringen gesnoeid zal worden en dat de belastingen voor kleinere bedrijven zal worden verlaagd. Op die manier kan de economische groei aangezwengeld worden.