Afgelopen dinsdag slaakte Spanje wel een hulpkreet, dit vanwege het feit dat het zichzelf niet meer kan financieren op de obligatiemarkten. Vandaag is een veiling van staatsobligaties gepland, het valt nog af te wachten hoe succesvol die uiteindelijk gaat zijn.

De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met relatief bescheiden winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 opende ongeveer een kwart procent hoger, de BEL 20 gaf in de opening licht terrein prijs. Opvallende uitschieters zijn er op de Brusselse beurs niet.

Tessenderlo Group breidt capaciteit van vloeibare zwavelhoudende meststoffen uit

Tessenderlo Group kondigde gisterenavond aan dat zijn dochteronderneming Tessenderlo Kerley, Inc. (TKI) een productiefaciliteit zal bouwen in Hanford, Californië (VS) en tegelijkertijd de faciliteit in Fresno, Californië, zal optimaliseren. Beide productie-eenheden zullen thiosulfaatmeststoffen produceren.

"Deze uitbreiding zorgt ervoor dat TKI beter tegemoet kan komen aan de toenemende vraag van zijn klanten in het westen van de VS", zei Jordan Burns, CEO van TKI. "De bijkomende productiecapaciteit, die beschikbaar zal zijn in de tweede helft van 2014, zal de positie van TKI als voornaamste leverancier van KTS® en CaTs® meststoffen versterken."

De thiosulfaatproducten KTS® (potassium thiosulfate solution) en CaTs® (calcium thiosulfate solution) zijn speciale vloeibare meststoffen die toegepast kunnen worden op uiteenlopende types gewassen, zoals druiven, noten en groenten.

De nieuwe fabriek in Hanford en de geoptimaliseerde eenheid in Fresno passen in het kader van de intenties van Tessenderlo Group om zijn kernactiviteiten in de landbouw verder uit te bouwen.

Afgelopen dinsdag slaakte Spanje wel een hulpkreet, dit vanwege het feit dat het zichzelf niet meer kan financieren op de obligatiemarkten. Vandaag is een veiling van staatsobligaties gepland, het valt nog af te wachten hoe succesvol die uiteindelijk gaat zijn. De Europese beurzen zijn vandaag hoger geopend, met relatief bescheiden winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 opende ongeveer een kwart procent hoger, de BEL 20 gaf in de opening licht terrein prijs. Opvallende uitschieters zijn er op de Brusselse beurs niet. Tessenderlo Group breidt capaciteit van vloeibare zwavelhoudende meststoffen uit Tessenderlo Group kondigde gisterenavond aan dat zijn dochteronderneming Tessenderlo Kerley, Inc. (TKI) een productiefaciliteit zal bouwen in Hanford, Californië (VS) en tegelijkertijd de faciliteit in Fresno, Californië, zal optimaliseren. Beide productie-eenheden zullen thiosulfaatmeststoffen produceren. "Deze uitbreiding zorgt ervoor dat TKI beter tegemoet kan komen aan de toenemende vraag van zijn klanten in het westen van de VS", zei Jordan Burns, CEO van TKI. "De bijkomende productiecapaciteit, die beschikbaar zal zijn in de tweede helft van 2014, zal de positie van TKI als voornaamste leverancier van KTS® en CaTs® meststoffen versterken." De thiosulfaatproducten KTS® (potassium thiosulfate solution) en CaTs® (calcium thiosulfate solution) zijn speciale vloeibare meststoffen die toegepast kunnen worden op uiteenlopende types gewassen, zoals druiven, noten en groenten. De nieuwe fabriek in Hanford en de geoptimaliseerde eenheid in Fresno passen in het kader van de intenties van Tessenderlo Group om zijn kernactiviteiten in de landbouw verder uit te bouwen.