Het is nog niet duidelijk wanneer het IMF-rapport gaat gepubliceerd worden. Dat zou maandag kunnen zijn, maar sommige bronnen vertellen dat de datum van publicatie vervroegd gaat worden. Het zou zondagavond kunnen worden of misschien zelfs nog vroeger. Bedoeling is in ieder geval om de operatie af te handelen alvorens de markten maandag openen.

Europese crisis maakt Amerikaanse bedrijfsleiders somberder

De Amerikaanse bedrijfsleiders worden somberder wat betreft de tweede helft van het boekjaar naar aanleiding van de Europese schuldencrisis. Daarnaast maken ze zich ook zorgen over de aanhoudend hoge werklooosheid in de Verenigde Staten.

Jeffrey Joerres, CEO van Manpower, merkt op dat de Amerikaanse economie met tal van onzekerheden wordt geconfronteerd en die leiden er toe dat de bedrijven niet bepaald staan te trappelen om nieuwe mensen aan te werven. Die onzekerden verdwijnen maar niet en dat houdt de bedrijfsleiders op de vlakte.

In mei werd het laagste aantal nieuwe mensen aangeworven in een tijd jaar tijd, terwijl bedrijven als Tiffany en Tempur-Pedic International hun winstverwachtingen verlaagden. Ook General Motors, Hewlett-Packard enzovoort toonden zich bezorgd over de economische gang van zaken.

Het is nog niet duidelijk wanneer het IMF-rapport gaat gepubliceerd worden. Dat zou maandag kunnen zijn, maar sommige bronnen vertellen dat de datum van publicatie vervroegd gaat worden. Het zou zondagavond kunnen worden of misschien zelfs nog vroeger. Bedoeling is in ieder geval om de operatie af te handelen alvorens de markten maandag openen.Europese crisis maakt Amerikaanse bedrijfsleiders somberder De Amerikaanse bedrijfsleiders worden somberder wat betreft de tweede helft van het boekjaar naar aanleiding van de Europese schuldencrisis. Daarnaast maken ze zich ook zorgen over de aanhoudend hoge werklooosheid in de Verenigde Staten. Jeffrey Joerres, CEO van Manpower, merkt op dat de Amerikaanse economie met tal van onzekerheden wordt geconfronteerd en die leiden er toe dat de bedrijven niet bepaald staan te trappelen om nieuwe mensen aan te werven. Die onzekerden verdwijnen maar niet en dat houdt de bedrijfsleiders op de vlakte. In mei werd het laagste aantal nieuwe mensen aangeworven in een tijd jaar tijd, terwijl bedrijven als Tiffany en Tempur-Pedic International hun winstverwachtingen verlaagden. Ook General Motors, Hewlett-Packard enzovoort toonden zich bezorgd over de economische gang van zaken.