Jose Manuel Campa, de Spaanse staatssecretaris voor economie, stelt dat zijn land regelmatig obligaties zal uitgeven. Dat zelfs gebeuren in periodes dat het minder rustig is op de financiële markten.

Veel analisten twijfelen er echter aan dat het opgelegde streefdoel - een terugschroeven van het deficiet op de begroting met 6% op jaarbasis - haalbaar is. De besparingen gaan namelijk zwaar doorwegen.

Daarnaast is het probleem van de spaarbanken nog niet definitief opgelost. De Spaanse regering lijkt zich daar weinig zorgen over te maken, maar de analisten zien de zaken minder rooskleurig in. De redding van de spaarbanken gaat ongetwijfeld meer kosten dan eerst was voorzien.

Jose Manuel Campa, de Spaanse staatssecretaris voor economie, stelt dat zijn land regelmatig obligaties zal uitgeven. Dat zelfs gebeuren in periodes dat het minder rustig is op de financiële markten. Veel analisten twijfelen er echter aan dat het opgelegde streefdoel - een terugschroeven van het deficiet op de begroting met 6% op jaarbasis - haalbaar is. De besparingen gaan namelijk zwaar doorwegen. Daarnaast is het probleem van de spaarbanken nog niet definitief opgelost. De Spaanse regering lijkt zich daar weinig zorgen over te maken, maar de analisten zien de zaken minder rooskleurig in. De redding van de spaarbanken gaat ongetwijfeld meer kosten dan eerst was voorzien.