Het betreft de veiling van obligaties met een looptijd van vijf jaar en voor een bedrag van 3 miljard euro. De markt rekent er op dat het rendement op de obligaties 3,34% zal bedragen. Op 4 maart veilde Spanje voor 4,50 miljard euro aan vijfjarige obligaties met een coupon van 2,84%.

Premier Jose Luis Rodriguez Zapatero staat voor de opgave om een begrotingsdeficiet dat ongeveer vier keer zo groot is als door de Europa opgelegde limieten terug te dringen.

Daarom zijn de spreads tussen de Spaanse en Duitse staatsobligaties gestegen tot het hoogste niveau sinds de introductie van de euro in 1999.

Gary Jenkins, hoofd credit research bij Evolution Securities, stelt onomwonden dat Spanje in de afgrond heeft gekeken. De afloop van de veiling van vandaag wordt dus erg belangrijk.

Het betreft de veiling van obligaties met een looptijd van vijf jaar en voor een bedrag van 3 miljard euro. De markt rekent er op dat het rendement op de obligaties 3,34% zal bedragen. Op 4 maart veilde Spanje voor 4,50 miljard euro aan vijfjarige obligaties met een coupon van 2,84%. Premier Jose Luis Rodriguez Zapatero staat voor de opgave om een begrotingsdeficiet dat ongeveer vier keer zo groot is als door de Europa opgelegde limieten terug te dringen. Daarom zijn de spreads tussen de Spaanse en Duitse staatsobligaties gestegen tot het hoogste niveau sinds de introductie van de euro in 1999. Gary Jenkins, hoofd credit research bij Evolution Securities, stelt onomwonden dat Spanje in de afgrond heeft gekeken. De afloop van de veiling van vandaag wordt dus erg belangrijk.