De Spaanse veiling was de eerste lakmoesproef wat betreft het vertrouwen van de financiële markten na de goedkeuring vorige vrijdag van het Europees akkoord over het Europees Stabiliteitsfonds.

In totaal werd voor een bedrag van 4,10 miljard euro aan staatsobligaties geplaatst. Daarmee werd het maximumbedrag van 4,50 miljard euro niet gehaald, maar de vraag overtrof wel ruimschoots het aanbod.

Peter Schaffrik, head European fixed-income strategy bij RBC Capital Markets in Londen, was tevreden over de afloop van de veiling. Alleen al het feit dat die niet mislukte, was volgens hem een succes.

De Spaanse veiling was de eerste lakmoesproef wat betreft het vertrouwen van de financiële markten na de goedkeuring vorige vrijdag van het Europees akkoord over het Europees Stabiliteitsfonds. In totaal werd voor een bedrag van 4,10 miljard euro aan staatsobligaties geplaatst. Daarmee werd het maximumbedrag van 4,50 miljard euro niet gehaald, maar de vraag overtrof wel ruimschoots het aanbod. Peter Schaffrik, head European fixed-income strategy bij RBC Capital Markets in Londen, was tevreden over de afloop van de veiling. Alleen al het feit dat die niet mislukte, was volgens hem een succes.