Dat is zeven basispunten meer dan het slotniveau van dinsdag. Maar ondanks de weer opgelaaide onrust was de veiling van kortlopende Spaanse staatsobligaties een succes.

Dat betekent dat de beleggers niet verwachten dat Spanje op korte of middellange termijn niet aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen. De bid-to-cover ratio voor Spaanse staatsobligaties veiling met een looptijd van 18 maanden bedroeg 5,3.

De vorige keer was dat maar 4,1. Anderzijds bedroeg het rendement op de staatsobligaties 2,938%, ten opzichte van nog 3,367% bij de vorige veiling. De druk op de Spaanse obligatierente neemt dus af.

Dat is zeven basispunten meer dan het slotniveau van dinsdag. Maar ondanks de weer opgelaaide onrust was de veiling van kortlopende Spaanse staatsobligaties een succes. Dat betekent dat de beleggers niet verwachten dat Spanje op korte of middellange termijn niet aan zijn verplichtingen zal kunnen voldoen. De bid-to-cover ratio voor Spaanse staatsobligaties veiling met een looptijd van 18 maanden bedroeg 5,3. De vorige keer was dat maar 4,1. Anderzijds bedroeg het rendement op de staatsobligaties 2,938%, ten opzichte van nog 3,367% bij de vorige veiling. De druk op de Spaanse obligatierente neemt dus af.