De veiling was een succes, want het land slaagde er in om voor 2,50 miljard euro aan obligaties met een looptijd van drie jaar te plaatsen. De coupon op deze obligaties bedraagt 3,72%.

Dat is 23 basispunten minder dan de koers voor de aanvang van de veiling. Gevolg was dat zowel de spreads van de Spaanse staatsobligaties als die van de Italiaanse en de Portugese ten opzichte van de Duitse verkleinde.

Chiara Cremonesi, in London analist voor UniCredit SpA, sprak van een bemoedigend signaal. Het gemiddelde rendement op de obligaties lag duidelijk onder het gemiddelde op de secundaire markt.

De veiling was een succes, want het land slaagde er in om voor 2,50 miljard euro aan obligaties met een looptijd van drie jaar te plaatsen. De coupon op deze obligaties bedraagt 3,72%. Dat is 23 basispunten minder dan de koers voor de aanvang van de veiling. Gevolg was dat zowel de spreads van de Spaanse staatsobligaties als die van de Italiaanse en de Portugese ten opzichte van de Duitse verkleinde. Chiara Cremonesi, in London analist voor UniCredit SpA, sprak van een bemoedigend signaal. Het gemiddelde rendement op de obligaties lag duidelijk onder het gemiddelde op de secundaire markt.