Belangrijker wordt de datum van 2 augustus, want dan veilt het land obligaties met looptijden van drie tot vijf jaar. Spanje heeft weliswaar al 65% van de voor dit jaar benodigde 85 miljard euro opgehaald, maar het zou wel eens bijzonder moeilijk kunnen worden om aan de resterende 35% te raken.

Opstand in de regio's

Verschillende Spaanse regio's, waarvan sommige worden gereageerd door de regeringspartij Partido Popular, hebben al geprotesteerd tegen de hen opgelegde besparingsmaatregelen. Die zouden volgens Catalonië, Baskenland, Andalousië enzovoort veel te ver gaan.

Ze zouden namelijk zowel het onderwijs als de gezondheidszorg in gevaar brengen. Volgens de analisten gaan de meeste autonome regio's het streefdoel van een deficiet op de begroting van 1,50% van het BBP gaan missen.

De regering heeft al minstens 8 van de 17 deelregeringen gevraagd om hun begrotingsplannen aan te passen. Inmiddels hebben 100.000den Spanjaarden geprotesteerd tegen de besparingsmaatregelen.

Belangrijker wordt de datum van 2 augustus, want dan veilt het land obligaties met looptijden van drie tot vijf jaar. Spanje heeft weliswaar al 65% van de voor dit jaar benodigde 85 miljard euro opgehaald, maar het zou wel eens bijzonder moeilijk kunnen worden om aan de resterende 35% te raken.Opstand in de regio's Verschillende Spaanse regio's, waarvan sommige worden gereageerd door de regeringspartij Partido Popular, hebben al geprotesteerd tegen de hen opgelegde besparingsmaatregelen. Die zouden volgens Catalonië, Baskenland, Andalousië enzovoort veel te ver gaan. Ze zouden namelijk zowel het onderwijs als de gezondheidszorg in gevaar brengen. Volgens de analisten gaan de meeste autonome regio's het streefdoel van een deficiet op de begroting van 1,50% van het BBP gaan missen. De regering heeft al minstens 8 van de 17 deelregeringen gevraagd om hun begrotingsplannen aan te passen. Inmiddels hebben 100.000den Spanjaarden geprotesteerd tegen de besparingsmaatregelen.