Spanje zit vastgeklemd in een dodelijke spiraal, waaruit het zich maar moeilijk zal kunnen losmaken. De alsmaar oplopende rente maakt het steeds onwaarschijnlijker dat het land zichzelf zal kunnen blijven financieren. Bovendien lijken de standpunten wat betreft de steun aan de Spaanse banken zich te verharden.

Met name Duitsland wil dat Spanje verantwoordelijk blijft voor de steun die de banken zouden ontvangen. Als klap op de vuurpijl lijkt nu ook de autonome regio Valencia de handdoek in de ring te gooien, deze regio zou steun nodig hebben. De vraag is welke regio als volgende aan de beurt zal zijn.

De Europese beurzen zijn vandaag lager afgesloten, waarbij de koersen in de loop van de sessie steeds dieper zijn weggezonken. In Spanje bedroeg het verlies voor de IBEX 35 index meer dan 5%. De Euro Stoxx 50 verloor meer dan 2,50%, de BEL 20 bijna 2%.

Heineken: overnamebod op Aziatische partner

Heineken heeft aangekondigd een bod uit te brengen op het belang van Fraser & Neave, de al decennia lange partner in Azië in de brouwerijsector voor o.a. Tiger Beer, met hun belang van indirect 50% in Asia Pacific Breweries en 7,3% apart. Daarnaast biedt Heineken S$ 163 mln (Singapore Dollar) voor niet-APB belangen.

Met de aanschaf houdt Heineken dan volgens Theodoor Gilissen Bankiers in totaal een ruim 80% belang in APB. Het bod bedraagt S$50 per aandeel met een totaal van S$5,1 mrd.

In overeenstemming met de overnamecode in Singapore zal Heineken dan een overnamebod op de resterende aandelen APB uitbrengen van S$50, totaal S$2,4mrd. Het totale bedrag komt dan uit op S$7,7 mrd (Eur 5 mrd).

Momenteel is een overnamebod door derden gaande op aandelen F&N en op een 8,5% pakket APB voor S$45 per aandeel. Met deze overname kan Heineken de activiteiten in Azië (eindelijk) onder controle krijgen waarmee dit sterk groeiende werelddeel beter bediend kan worden.

Naast eventueel dan voordelen uit defensieve bundeling van activiteiten in de diverse landen kan het bedrijf hiermee zijn wereldwijde strategie ook in Azië voortzetten. De rating op Heineken is voor Theodoor Gilissen Bankiers houden op basis van de waardering.

Spanje zit vastgeklemd in een dodelijke spiraal, waaruit het zich maar moeilijk zal kunnen losmaken. De alsmaar oplopende rente maakt het steeds onwaarschijnlijker dat het land zichzelf zal kunnen blijven financieren. Bovendien lijken de standpunten wat betreft de steun aan de Spaanse banken zich te verharden. Met name Duitsland wil dat Spanje verantwoordelijk blijft voor de steun die de banken zouden ontvangen. Als klap op de vuurpijl lijkt nu ook de autonome regio Valencia de handdoek in de ring te gooien, deze regio zou steun nodig hebben. De vraag is welke regio als volgende aan de beurt zal zijn. De Europese beurzen zijn vandaag lager afgesloten, waarbij de koersen in de loop van de sessie steeds dieper zijn weggezonken. In Spanje bedroeg het verlies voor de IBEX 35 index meer dan 5%. De Euro Stoxx 50 verloor meer dan 2,50%, de BEL 20 bijna 2%. Heineken: overnamebod op Aziatische partner Heineken heeft aangekondigd een bod uit te brengen op het belang van Fraser & Neave, de al decennia lange partner in Azië in de brouwerijsector voor o.a. Tiger Beer, met hun belang van indirect 50% in Asia Pacific Breweries en 7,3% apart. Daarnaast biedt Heineken S$ 163 mln (Singapore Dollar) voor niet-APB belangen. Met de aanschaf houdt Heineken dan volgens Theodoor Gilissen Bankiers in totaal een ruim 80% belang in APB. Het bod bedraagt S$50 per aandeel met een totaal van S$5,1 mrd. In overeenstemming met de overnamecode in Singapore zal Heineken dan een overnamebod op de resterende aandelen APB uitbrengen van S$50, totaal S$2,4mrd. Het totale bedrag komt dan uit op S$7,7 mrd (Eur 5 mrd). Momenteel is een overnamebod door derden gaande op aandelen F&N en op een 8,5% pakket APB voor S$45 per aandeel. Met deze overname kan Heineken de activiteiten in Azië (eindelijk) onder controle krijgen waarmee dit sterk groeiende werelddeel beter bediend kan worden. Naast eventueel dan voordelen uit defensieve bundeling van activiteiten in de diverse landen kan het bedrijf hiermee zijn wereldwijde strategie ook in Azië voortzetten. De rating op Heineken is voor Theodoor Gilissen Bankiers houden op basis van de waardering.