Het land dat het tot dusver het bruinst heeft gebakken, is echter Spanje. Eigenlijk hebben de Spanjaarden dringend behoefte aan externe hulp, maar Madrid blijft koppig de boot afhouden. De Spanjaarden gaan namelijk niet akkoord met het feit dat hun zware voorwaarden zouden opgelegd worden.

Het geduld van sommige Europese landen met Spanje raakt stilaan opgebruikt. De regering ging akkoord om het deficiet terug te dringen tot 4,40% van het BBP, maar slikte die belofte vrijwel meteen weer in.

Vorige week kregen we te horen dat het erg moeilijk zal worden om het nieuwe streefdoel van 6,30% te bereiken. Spanje vormt het treffend bewijs van de machteloosheid van de EU Commissie, want die kan weinig of niets doen om de Spanjaarden het mes op de keel te zetten.

Het land dat het tot dusver het bruinst heeft gebakken, is echter Spanje. Eigenlijk hebben de Spanjaarden dringend behoefte aan externe hulp, maar Madrid blijft koppig de boot afhouden. De Spanjaarden gaan namelijk niet akkoord met het feit dat hun zware voorwaarden zouden opgelegd worden. Het geduld van sommige Europese landen met Spanje raakt stilaan opgebruikt. De regering ging akkoord om het deficiet terug te dringen tot 4,40% van het BBP, maar slikte die belofte vrijwel meteen weer in. Vorige week kregen we te horen dat het erg moeilijk zal worden om het nieuwe streefdoel van 6,30% te bereiken. Spanje vormt het treffend bewijs van de machteloosheid van de EU Commissie, want die kan weinig of niets doen om de Spanjaarden het mes op de keel te zetten.