Daarnaast moet Madrid de sector van de spaarbanken uit het moeras trekken, loonkosten besparen en de pensioenen bevriezen.

In een gisteren gepubliceerde rapport stelt de Europese Unie dat de Spanjaarden concreet moeten gaan vertellen hoe ze het deficiet wensen terug te brengen.

Portugal wordt volgens de EU overigens met hetzelfde probleem geconfronteerd, de Portugese plannen om het deficiet te dichten zijn alle even ambitieus als de Spaanse dat zijn.

Op de veiling van Spaanse staatsobligaties gisteren was er sprake van een groter dan verwacht succes. Het land verkocht voor een bedrag van 3 miljard euro aan 10-jarige staatsobligaties aan een rentevoet die onder het niveau lag waaraan de obligaties voor de veiling noteerden.

Anderzijds was de vraag naar staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar ruimschoots beter dan verwacht.

Daarnaast moet Madrid de sector van de spaarbanken uit het moeras trekken, loonkosten besparen en de pensioenen bevriezen. In een gisteren gepubliceerde rapport stelt de Europese Unie dat de Spanjaarden concreet moeten gaan vertellen hoe ze het deficiet wensen terug te brengen. Portugal wordt volgens de EU overigens met hetzelfde probleem geconfronteerd, de Portugese plannen om het deficiet te dichten zijn alle even ambitieus als de Spaanse dat zijn. Op de veiling van Spaanse staatsobligaties gisteren was er sprake van een groter dan verwacht succes. Het land verkocht voor een bedrag van 3 miljard euro aan 10-jarige staatsobligaties aan een rentevoet die onder het niveau lag waaraan de obligaties voor de veiling noteerden. Anderzijds was de vraag naar staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar ruimschoots beter dan verwacht.