Vanessa Gelado, directeur van Drago Capital, vreest dat de Spaanse regering voor een buitengewoon moeilijke evenwichtsoefening staat. Drago Capital overweegt een investering in de bad bank, maar alleen wanneer het geboden rendement aantrekkelijk genoeg is.

Balansen van de banken niet verzwaren

Spanje zal de bad bank zo moeten organiseren dat ze de balansen van de andere banken niet verder bezwaard. De regering wil dat de bad bank vooral privé-aandeelhouders heeft, kwestie van de financiële positie van de overheid niet verder te bezwaren.

Luis Garicano, professor aan de London School of Economics, vreest dat het probleem eigenlijk onoplosbaar zal blijken te zijn, eigenlijk zouden water en vuur met elkaar verzoend moeten worden. De beleggers willen een redelijke opbrengst, terwijl de overheid haar activa niet te goedkoop wil kwijtraken.

Vanessa Gelado, directeur van Drago Capital, vreest dat de Spaanse regering voor een buitengewoon moeilijke evenwichtsoefening staat. Drago Capital overweegt een investering in de bad bank, maar alleen wanneer het geboden rendement aantrekkelijk genoeg is.Balansen van de banken niet verzwaren Spanje zal de bad bank zo moeten organiseren dat ze de balansen van de andere banken niet verder bezwaard. De regering wil dat de bad bank vooral privé-aandeelhouders heeft, kwestie van de financiële positie van de overheid niet verder te bezwaren. Luis Garicano, professor aan de London School of Economics, vreest dat het probleem eigenlijk onoplosbaar zal blijken te zijn, eigenlijk zouden water en vuur met elkaar verzoend moeten worden. De beleggers willen een redelijke opbrengst, terwijl de overheid haar activa niet te goedkoop wil kwijtraken.