Spanje speelt met vuur door het grootste staatspensioenfonds van het land te dwingen om in staatsobligaties te beleggen. De beheerders van het fonds werden gedwongen om de beschikbare cash aan te wenden om staatsobligaties te kopen, zodat het fonds nu voor 90% in die obligaties is belegd.

Het spreekt vanzelf dat hierdoor een levensgevaarlijke situatie aandient. Wanneer de koersen van de staatsobligaties kelderen, dreigt de Spaanse overheid niet meer aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. De Spaanse regering denkt dus op korte termijn en negeert de problemen op lange termijn, wat doet vermoeden dat de situatie wel eens veel erger zou kunnen zijn dan we durven vermoeden.

Spanje speelt met vuur door het grootste staatspensioenfonds van het land te dwingen om in staatsobligaties te beleggen. De beheerders van het fonds werden gedwongen om de beschikbare cash aan te wenden om staatsobligaties te kopen, zodat het fonds nu voor 90% in die obligaties is belegd. Het spreekt vanzelf dat hierdoor een levensgevaarlijke situatie aandient. Wanneer de koersen van de staatsobligaties kelderen, dreigt de Spaanse overheid niet meer aan haar verplichtingen te kunnen voldoen. De Spaanse regering denkt dus op korte termijn en negeert de problemen op lange termijn, wat doet vermoeden dat de situatie wel eens veel erger zou kunnen zijn dan we durven vermoeden.