De financiële markten blijven zoeken haar het laatste stukje van de puzzel dat er op kan wijzen dat Spanje snel een aanvraag om hulp zal indienen.

Spanje ontkent zelf dat die aanvraag op steun snel op komst is. Volgens Jim O"Neill van Goldman Sachs is het inderdaad zo dat de Spanjaarden niet onmiddellijk hulp nodig hebben.

Umicore wijzigt de samenstelling van haar Directiecomité

Umicore maakt vandaag veranderingen aan haar Directiecomité bekend. William Staron, momenteel Executive Vice-President Catalysis, besliste om met pensioen te gaan en verlaat
Umicore eind 2012. Pascal Reymondet, momenteel Executive Vice-President Performance Materials, wordt Executive Vice-President Catalysis.

Stephan Csoma (48), momenteel Senior Vice-President Government Affairs, volgt Pascal Reymondet op als
Executive Vice-President Performance Materials en vervoegt het Directiecomité. Stephan beschikt over een brede strategische en operationele ervaring.

Hij was onder andere verantwoordelijk voor de opstart van Umicore's eerste industriële operaties in China in het midden van de jaren negentig.

Hij stond aan het hoofd van de business unit Zinc Chemicals tussen 2001 en 2005 en was Senior Vice-Pre ident voor Umicore's Zuid-Amerikaanse activiteiten tussen 2005 en 2009.

Filip Platteeuw (39), momenteel Vice-President Corporate Development, wordt aangesteld als Chief Financial Officer. Filip brengt een sterke combinatie van financiële en strategische expertise mee naar het Directiecomité.

Hij vervoegde Umicore in 2004 nadat hij negen jaar bij KBC werkte in de domeinen van corporate banking, investment banking en equity research.

Hij speelde een grote rol bij de spin-off van Umicore's koperactiviteiten in 2005 en leidde het projectteam bij de oprichting van Nyrstar en diens succesvolle beursintroductie in 2007.

De huidige Chief Financial Officer, Ludo Vandervelden neemt een leidende functie op buiten het Directiecomité. Als Chief Information Officer wordt hij verantwoordelijk voor Umicore's informatiesystemen.

Ook het aankoopbeleid van de Groep valt onder zijn toekomstige bevoegdheid. Ludo's knowhow en ervaring in beide domeinen zullen Umicore ten goede komen.

De functies van Marc Grynberg (Chief Executive Officer), Hugo Morel (EVP Recycling), Marc Van Sande (EVP Energy Materials) en Denis Goffaux (Chief Technology Officer) blijven ongewijzigd. Alle hierboven vermelde aanstellingen treden in werking op 1 november 2012.

De financiële markten blijven zoeken haar het laatste stukje van de puzzel dat er op kan wijzen dat Spanje snel een aanvraag om hulp zal indienen. Spanje ontkent zelf dat die aanvraag op steun snel op komst is. Volgens Jim O"Neill van Goldman Sachs is het inderdaad zo dat de Spanjaarden niet onmiddellijk hulp nodig hebben. Umicore wijzigt de samenstelling van haar DirectiecomitéUmicore maakt vandaag veranderingen aan haar Directiecomité bekend. William Staron, momenteel Executive Vice-President Catalysis, besliste om met pensioen te gaan en verlaat Umicore eind 2012. Pascal Reymondet, momenteel Executive Vice-President Performance Materials, wordt Executive Vice-President Catalysis. Stephan Csoma (48), momenteel Senior Vice-President Government Affairs, volgt Pascal Reymondet op als Executive Vice-President Performance Materials en vervoegt het Directiecomité. Stephan beschikt over een brede strategische en operationele ervaring. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de opstart van Umicore's eerste industriële operaties in China in het midden van de jaren negentig. Hij stond aan het hoofd van de business unit Zinc Chemicals tussen 2001 en 2005 en was Senior Vice-Pre ident voor Umicore's Zuid-Amerikaanse activiteiten tussen 2005 en 2009. Filip Platteeuw (39), momenteel Vice-President Corporate Development, wordt aangesteld als Chief Financial Officer. Filip brengt een sterke combinatie van financiële en strategische expertise mee naar het Directiecomité. Hij vervoegde Umicore in 2004 nadat hij negen jaar bij KBC werkte in de domeinen van corporate banking, investment banking en equity research. Hij speelde een grote rol bij de spin-off van Umicore's koperactiviteiten in 2005 en leidde het projectteam bij de oprichting van Nyrstar en diens succesvolle beursintroductie in 2007. De huidige Chief Financial Officer, Ludo Vandervelden neemt een leidende functie op buiten het Directiecomité. Als Chief Information Officer wordt hij verantwoordelijk voor Umicore's informatiesystemen. Ook het aankoopbeleid van de Groep valt onder zijn toekomstige bevoegdheid. Ludo's knowhow en ervaring in beide domeinen zullen Umicore ten goede komen. De functies van Marc Grynberg (Chief Executive Officer), Hugo Morel (EVP Recycling), Marc Van Sande (EVP Energy Materials) en Denis Goffaux (Chief Technology Officer) blijven ongewijzigd. Alle hierboven vermelde aanstellingen treden in werking op 1 november 2012.