• De aankondiging van het OMT-programma heeft afgelopen jaar geleid tot spectaculaire rendementen in de Europese periferie. Bij de huidige niveaus denken landen als Spanje dat de ECB niet actief hun staatsobligaties opkoopt, omdat de ECB geen rendementsdoel heeft voor de OMT.

• De aarzeling van Spanje om onder de paraplu van de OMT te stappen kan averechts werken, want de situatie van het land is verre van opgelost. Spanje moet nu OMT-steun aanvragen - uitstel brengt te veel risico's met zich mee.

• De aankondiging van het OMT-programma heeft afgelopen jaar geleid tot spectaculaire rendementen in de Europese periferie. Bij de huidige niveaus denken landen als Spanje dat de ECB niet actief hun staatsobligaties opkoopt, omdat de ECB geen rendementsdoel heeft voor de OMT. • De aarzeling van Spanje om onder de paraplu van de OMT te stappen kan averechts werken, want de situatie van het land is verre van opgelost. Spanje moet nu OMT-steun aanvragen - uitstel brengt te veel risico's met zich mee.