De harde realiteit is voor iedereen inmiddels zichtbaar en toch durft Madrid tegen iedereen wie wil luisteren vertellen dat het beter gaat. Premier Mariano Rajoy wil geen slecht nieuws meer horen, zodat minister van Economie de Guindos overal zit te verkondigen dat de arbeidsmarkt aan de beterhand is.

Hij vergeet er echter wel bij te vertellen dat als gevolg van de start van het toerismeseizoen meer arbeidskrachten werden aangetrokken. Dat het onderhuids helemaal misloopt, blijkt echter uit het volgende: Spanje moet geld lenen van sociale zekerheid om pensioenen te betalen. Dit simpele feit zegt waarschijnlijk voldoende.

De harde realiteit is voor iedereen inmiddels zichtbaar en toch durft Madrid tegen iedereen wie wil luisteren vertellen dat het beter gaat. Premier Mariano Rajoy wil geen slecht nieuws meer horen, zodat minister van Economie de Guindos overal zit te verkondigen dat de arbeidsmarkt aan de beterhand is. Hij vergeet er echter wel bij te vertellen dat als gevolg van de start van het toerismeseizoen meer arbeidskrachten werden aangetrokken. Dat het onderhuids helemaal misloopt, blijkt echter uit het volgende: Spanje moet geld lenen van sociale zekerheid om pensioenen te betalen. Dit simpele feit zegt waarschijnlijk voldoende.