Dat de beleggers twijfelen over de Spaanse slagkracht, wordt aangetoond door de stijging van de swaps bij de credit- default swaps. De mark vreest namelijk dat de aangekondigde maatregelen gaan afgezwakt worden.

Daardoor zou het tekort op de begroting in onvoldoende mate worden afgebouwd, met alle gevolgen van dien. Salgado heeft eerder al verklaard dat de huidige maatregelen volstaan en dat er geen nieuwe hoeven bij te bekomen.

Stuart Thomson, fondsmanager bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat Spanje alleszins voorlopig het voordeel van de twijfel verdient. Wel zal het bedrijf snel meer duidelijkheid moeten verstrekken over de stand van zaken.

Dat de beleggers twijfelen over de Spaanse slagkracht, wordt aangetoond door de stijging van de swaps bij de credit- default swaps. De mark vreest namelijk dat de aangekondigde maatregelen gaan afgezwakt worden. Daardoor zou het tekort op de begroting in onvoldoende mate worden afgebouwd, met alle gevolgen van dien. Salgado heeft eerder al verklaard dat de huidige maatregelen volstaan en dat er geen nieuwe hoeven bij te bekomen. Stuart Thomson, fondsmanager bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat Spanje alleszins voorlopig het voordeel van de twijfel verdient. Wel zal het bedrijf snel meer duidelijkheid moeten verstrekken over de stand van zaken.