Ondanks de long-term refinancing operations van de Europese Centrale Bank wijst Buiter er op dat de Spaanse financiële sitautie bijzonder benard blijft. Economisch gezien is het land een puinhoop, wat betekent dat het land ook zijn begrotingsdeficiet maar erg moeilijk onder controle gaat krijgen.

Problemen met de regio's, vastgoedmarkt en bankensysteem

Spanje mag zich dit jaar aan het bezoek van de troika verwachten, waarbij uiteraard wordt verwezen naar een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Unie. Deze troïka is eerder dit jaar al in Griekenland neergestreken.

Wat loopt er fout met Spanje? Er zijn problemen met zowel de regio's, de vastgoedmarkt als het bankensysteem. De speculanten hebben volgens Buiter momenteel een adempauze ingelast, maar kunnen volgens Buiter opnieuw in actie gekomen zodra blijkt dat Spanje bovenvermelde problemen niet de baas gaat raken.

Met name de ondergekapitaliseerde banken dreigen in de komende maanden een probleem te gaan worden, zeker omdat deze nog meer gaan moeten afschrijven op vastgoedkredieten. Ook de financiële problemen van de regio's zijn zeker nog niet opgelost.

Ondanks de long-term refinancing operations van de Europese Centrale Bank wijst Buiter er op dat de Spaanse financiële sitautie bijzonder benard blijft. Economisch gezien is het land een puinhoop, wat betekent dat het land ook zijn begrotingsdeficiet maar erg moeilijk onder controle gaat krijgen.Problemen met de regio's, vastgoedmarkt en bankensysteem Spanje mag zich dit jaar aan het bezoek van de troika verwachten, waarbij uiteraard wordt verwezen naar een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Unie. Deze troïka is eerder dit jaar al in Griekenland neergestreken. Wat loopt er fout met Spanje? Er zijn problemen met zowel de regio's, de vastgoedmarkt als het bankensysteem. De speculanten hebben volgens Buiter momenteel een adempauze ingelast, maar kunnen volgens Buiter opnieuw in actie gekomen zodra blijkt dat Spanje bovenvermelde problemen niet de baas gaat raken. Met name de ondergekapitaliseerde banken dreigen in de komende maanden een probleem te gaan worden, zeker omdat deze nog meer gaan moeten afschrijven op vastgoedkredieten. Ook de financiële problemen van de regio's zijn zeker nog niet opgelost.