John Anderson, in Londen head of credit bij Gartmore Investment Management, maakt de vergelijking met Northern Rock omdat de run op deze bank het begin van de kredietcrisis inluidde.

Op die manier zou Spanje het signaal voor een nieuwe crisis kunnen geven wanneer een veiling van staatsobligaties zou floppen. Volgend jaar moet het land 45 miljard euro op de financiële markten ophalen.

Dit jaar was dat maar 32 miljard euro. De eerste belangrijke veiling van 15,50 miljard euro vindt in april plaatst. Ook de Spaanse banken moeten in 2011 85 miljard euro gaan ophalen. Maart en april kunnen voor de Spaanse banken belangrijke maanden worden.

John Anderson, in Londen head of credit bij Gartmore Investment Management, maakt de vergelijking met Northern Rock omdat de run op deze bank het begin van de kredietcrisis inluidde. Op die manier zou Spanje het signaal voor een nieuwe crisis kunnen geven wanneer een veiling van staatsobligaties zou floppen. Volgend jaar moet het land 45 miljard euro op de financiële markten ophalen. Dit jaar was dat maar 32 miljard euro. De eerste belangrijke veiling van 15,50 miljard euro vindt in april plaatst. Ook de Spaanse banken moeten in 2011 85 miljard euro gaan ophalen. Maart en april kunnen voor de Spaanse banken belangrijke maanden worden.