De woorden van Coene waren een echo van die van Lorenzo Bini Smaghi, een voormalige topmanager van de Europese Centrale Bank.

De Spanjaarden hebben het echter allesbehalve begrepen op de strenge besparingsmaatregelen die Europa hen wil opleggen. Woensdag trokken meer dan 800.000 mensen de straat op om te protesteren tegen zowel de stijgende werkloosheid en de strenge besparingsmaatregelen die de regering oplegt.

Europa lijkt het standpunt ten opzichte van Spanje recent te hebben afgezwakt. Europees Commissaris Olli Rehn verklaarde dat Spanje tot het einde van volgend jaar geen extra besparingsmaatregelen nodig heeft, ook al zullen de begrotingsobjectieven niet gehaald zullen worden. Of Spanje uiteindelijk toch aan een reddingsplan zal kunnen ontsnappen, is echter een ander paar mouwen.

De woorden van Coene waren een echo van die van Lorenzo Bini Smaghi, een voormalige topmanager van de Europese Centrale Bank. De Spanjaarden hebben het echter allesbehalve begrepen op de strenge besparingsmaatregelen die Europa hen wil opleggen. Woensdag trokken meer dan 800.000 mensen de straat op om te protesteren tegen zowel de stijgende werkloosheid en de strenge besparingsmaatregelen die de regering oplegt. Europa lijkt het standpunt ten opzichte van Spanje recent te hebben afgezwakt. Europees Commissaris Olli Rehn verklaarde dat Spanje tot het einde van volgend jaar geen extra besparingsmaatregelen nodig heeft, ook al zullen de begrotingsobjectieven niet gehaald zullen worden. Of Spanje uiteindelijk toch aan een reddingsplan zal kunnen ontsnappen, is echter een ander paar mouwen.