Een meevallende Duitse ZEW-index duwt de koers van de euro euro boven het niveau van 1,30 dollar. Volgens de Financial Times heeft Spanje (eindelijk) een aanvaardbare formule gevonden om om hulp te vragen.

Volgens Neil Jones van Mizuho Corporate Bank zijn de beleggers steeds meer bereid om risk-on te gaan naarmate de kansen op een Spaanse bailout toenemen.

Atenor geeft obligatielening uit

ATENOR GROUP kondigt aan de lancering van een obligatielening op 5 jaar voor een bedrag van € 40 miljoen, in de vorm van een openbaar bod in België en het Groothertogdom Luxemburg, dat openstaat voor particuliere en institutionele beleggers.

De netto?opbrengst van het bod zal worden aangewend voor de financiering van de bouw van de projecten in portefeuille ter aanvulling of zelfs ter vervanging van bankkredieten, die kariger worden toegekend, waardoor een diversificatie van de financieringsbronnen van de groep verzekerd wordt.

De opbrengst van de lening zal eveneens kunnen dienen voor de aflossing van schatkistcertificaten die op hun vervaldag komen binnen het normale kader van hun programma.

De uitgifteprijs is bepaald op 101,875% van de nominale waarde van de obligaties met een coupon van 5,375% bruto jaarlijks betaalbaar op 26 oktober.

Het actuarieel rendement op de uitgifteprijs bedraagt 4,943% bruto. De obligaties geven recht op een terugbetaling tegen 100% van de nominale waarde op de vervaldag op 26 oktober 2017. De obligaties zijn uitgedrukt in coupures van € 1.000.

De inschrijvingsperiode loopt van 18 oktober 2012 (9.00 uur) tot 22 oktober 2012 (16.00 uur) onder voorbehoud van vervroegde afsluiting.

De betaaldatum van de obligaties is bepaald op 26 oktober 2012. Een aanvraag tot toelating tot verhandeling van de obligaties op de gereglementeerde markt Euronext Brussels werd ingediend.

Belfius Bank en Bank Degroof treden op als Joint Bookrunners en Joint Lead Managers voor de uitgifte en de plaatsing van de obligaties. Het advocatenkantoor NautaDutilh heeft Atenor Group bijgestaan in het kader van deze operatie.

Een meevallende Duitse ZEW-index duwt de koers van de euro euro boven het niveau van 1,30 dollar. Volgens de Financial Times heeft Spanje (eindelijk) een aanvaardbare formule gevonden om om hulp te vragen. Volgens Neil Jones van Mizuho Corporate Bank zijn de beleggers steeds meer bereid om risk-on te gaan naarmate de kansen op een Spaanse bailout toenemen. Atenor geeft obligatielening uitATENOR GROUP kondigt aan de lancering van een obligatielening op 5 jaar voor een bedrag van € 40 miljoen, in de vorm van een openbaar bod in België en het Groothertogdom Luxemburg, dat openstaat voor particuliere en institutionele beleggers. De netto?opbrengst van het bod zal worden aangewend voor de financiering van de bouw van de projecten in portefeuille ter aanvulling of zelfs ter vervanging van bankkredieten, die kariger worden toegekend, waardoor een diversificatie van de financieringsbronnen van de groep verzekerd wordt. De opbrengst van de lening zal eveneens kunnen dienen voor de aflossing van schatkistcertificaten die op hun vervaldag komen binnen het normale kader van hun programma. De uitgifteprijs is bepaald op 101,875% van de nominale waarde van de obligaties met een coupon van 5,375% bruto jaarlijks betaalbaar op 26 oktober. Het actuarieel rendement op de uitgifteprijs bedraagt 4,943% bruto. De obligaties geven recht op een terugbetaling tegen 100% van de nominale waarde op de vervaldag op 26 oktober 2017. De obligaties zijn uitgedrukt in coupures van € 1.000. De inschrijvingsperiode loopt van 18 oktober 2012 (9.00 uur) tot 22 oktober 2012 (16.00 uur) onder voorbehoud van vervroegde afsluiting. De betaaldatum van de obligaties is bepaald op 26 oktober 2012. Een aanvraag tot toelating tot verhandeling van de obligaties op de gereglementeerde markt Euronext Brussels werd ingediend. Belfius Bank en Bank Degroof treden op als Joint Bookrunners en Joint Lead Managers voor de uitgifte en de plaatsing van de obligaties. Het advocatenkantoor NautaDutilh heeft Atenor Group bijgestaan in het kader van deze operatie.