Bovendien wordt ook de berekening van de uitbetaling van het pensioen aangepast. Bedoeling is uiteraard om het deficiet op de Spaanse begroting op middellange termijn terug te dringen.

Vicepremier Alfredo Perez Rubalcaba verklaarde dat het land bovendien aan een plan werkt om de kapitaalpositie van de banken te versterken, zonder daar meer details over bekend te maken.

De regering en de Spaanse centrale bank gaan eerst naar privé-steun zoeken, waarbij in geval van nood kan worden teruggevallen op het reddingsfonds FROB. Dat fonds kan in geval van nood maximaal 90 miljard euro opnemen.

Bovendien wordt ook de berekening van de uitbetaling van het pensioen aangepast. Bedoeling is uiteraard om het deficiet op de Spaanse begroting op middellange termijn terug te dringen. Vicepremier Alfredo Perez Rubalcaba verklaarde dat het land bovendien aan een plan werkt om de kapitaalpositie van de banken te versterken, zonder daar meer details over bekend te maken. De regering en de Spaanse centrale bank gaan eerst naar privé-steun zoeken, waarbij in geval van nood kan worden teruggevallen op het reddingsfonds FROB. Dat fonds kan in geval van nood maximaal 90 miljard euro opnemen.